
ویروس کرونا و اهمیت استفاده از محلولهای ضدعفونیکننده
میلیاردها نفر در سراسر جهان با خطر ابتلا به بیماری کورونا مواجه هستند. بسیاری از پزشکان و متخصصان، استفاده از ماسک و شستوشوی مداوم دستها با محلولهای ضدعفونیکننده را، بهترین راه جلوگیری از انتقال ویروس کرونا می دانند.
کرونا، یک بیماری عفونی با منشأ ویروسی است که اولینبار در سال ۱۹۶۰ کشف شد. تاکنون انواع مختلفی از این ویروس در دورههای زمانی متفاوت دیده شده و جان انسانها را تهدید کردهاند. در سالهای ۲۰۰۳، ۲۰۰۴، ۲۰۰۵ و ۲۰۱۲، خطر شیوع کرونا در سطح جهانی وجود داشت که البته با واکنش بهموقع کشورهای مختلف و توجه عموم مردم به نکات بهداشتی، رفع شد.
جدیدترین نمونه از ویروس کرونا با کد ۲۰۱۹-nCovبهتازگی شناسایی شده است و مردم دنیا را تهدید میکند. شیوع این ویروس از شهر ووهان کشور چین و بازار فروش حیوانات زنده در آخرین روزهای سال ۲۰۱۹ گزارش شد، اما با گذشت یک ماه به کشورهای ژاپن، کرهجنوبی، تایلند، سنگاپور، تایوان، ویتنام و آمریکا رسید. حالا مکزیک و عربستان هم با نمونههایی از ابتلا به ویروس کرونا مواجه هستند و احتمال شیوع این بیماری مرگآور در سراسر جهان وجود دارد.
ویروس کرونا چهطور عمل میکند؟
بیماری کرونا، نوعی عفونت شدید در دستگاه تنفسی قربانی ایجاد میکند که البته میتواند منجر به مرگ شود. علائم این بیماری شباهت زیادی به سرماخوردگی و آنفلوانزا دارد. بیمار مبتلا به کرونا با تب، سرفه شدید و تنگی نفس روبرو میشود. این بیماری، ضایعات ریوی شبیه به ذاتالریه ایجاد میکند و به این علت، توسط پزشکان عمومی قابل تشخیص نیست. براساس آمار، دورهی نهفتگی بیماری (از زمان قرار گرفتن در معرض ویروس تا آغاز علائم) حدود دو هفته است.
واکسن یا داروی ضد کرونا وجود ندارد
تا این لحظه، هیج دارویی برای علاج بیماری ناشی از ویروس کرونای ووهان تأیید نشده و در دسترس نیست. مراقبتهای حمایتی شامل کمک به تنفس و استفاده از دستگاه ونتیلاتور در موارد حاد، ضروری خواهد بود. مبتلایان، به دلیل افزایش فعالیت سیستم ایمنی، باید استراحت کرده و بیشتر از قبل، مایعات مصرف کنند.
جلوگیری از ابتلا به کرونا چگونه است؟
استفاده از ماسک، برای کمک به خود و پیشگیری از بیمار شدن دیگران، مفید است؛ اما بهطورکلی ماسکهای جراحی، به آن اندازه قوی نیستند که تمام ویروسهای معلق در هوا را فیلتر کنند. دانشمندان هنوز اطلاع دقیقی از راههای انتقال ویروس کرونا ندارند؛ اما مطمئن هستند که این بیماری میتواند از یک انسان به فرد دیگر منتقل شود. بسیاری از متخصصان، از جمله کمیته بهداشت عمومی بیماریهای عفونی آمریکا، شیوع ویروس کرونا را مشابه آنفلوانزا و دیگر بیماریهای تنفسی، از طریق عطسه و سرفه میدانند.
با این شرایط، محلولهای ضدعفونیکننده نقش مهمی در جلوگیری از ابتلا به بیماریهای ویروسی مثل کرونا دارند. ضدعفونی کنندهها دستهای از مواد شیمیایی مفید هستند که باکتریها و ویروسهای مضر را از بین میبرند. مواد ضدعفونی کننده ساختهشده برای سطح پوست، ضمن بهبود شرایط بهداشتی افراد و جلوگیری از ابتلا به بیماریهای واگیردار، آسیبی به سلولهای پوستی نمیرسانند. ضدعفونی کنندههای جدید، از جمله محصولات شرکت شرکت شیمیایی سینا فریمان، نیاز به شستوشوی مداوم دستها با آب و صابون را کاهش میدهند و سبب افزایش استانداردهای بهداشتی افراد در محیطهای عمومی میشوند. استفاده از ضدعفونی کنندهها برای تامین سلامتی بسیار ضروری است و عاملی بسیار مهم در پیشگیری از انواع بیماریها، بخصوص نوع ویروسی و مسری محسوب میشود.